Rollei's nieuwe camera's 6 en 7S

22-09-2014 11:14

Eindelijk is het zover; Rollei heeft een paar nieuwe sportcameras op de markt gebracht. Dat was ook wel nodig want het aanbod viel nogal tegen de laatste tijd. De S50 in zijn uitvoeringen heeft weliswaar een prima beeld maar de bouwkwaliteit liet nogal te wensen over. Daarnaast haalde men een oude bekende van stal de 5S sportcamera in 2 uitvoeringen. De 5S modellen waren uitstekend, robuust betrouwbaar en voorzien van voldoende accessoires.

En nu zijn daar dan 2 nieuwe modellen aan toegevoegd: De Rollei 6S en de 7S beide met WiFi en als voor wat betreft de 7S zelf 4K. Van Opticam hebben we als eerste de 6S gekregen om te beoordelen. De 7S kom over ongeveer 1 week binnen. zo snel mogelijk zullen we deze ook bespreken.

Snel naar de 6S.

Bekende doos zoals Rollei die altijd heeft en prominent zichtbaar de camera 6S met Wifi. Snel uitpakken en als eerste de camera; de eerste indruk: solide gebouwd, niet al te zwaar met een afneembaar 2"scherm, de (schuif) knoppen aan de voorzijde zijn bedoeld om het toestel aan te zetten, WiFi te activeren en opname te maken. 

De bovenzijde van de camera is voorzien van 2 knoppen om te wisselen tussen foto en video met daarnaast een LCD schermpje met info over de instellingen. Op het afneembare scherm zijn ook een aantal knoppen om in het Menu te komen van de camera en daarbinnen te navigeren. 

Natuurlijk is de camera voorazien van de nodige aansluit mogelijkheden: aan de rechterzijde een rubberafdek strip waarachter we de Micro HDMI aanluiting vinden ( minpuntje er is geen HDMI kabel meegeleverd ), daaronder vinden we de USB aansluiting, wel met meegeleverde kabel en het schijfstation voor de Micro-SD kaart.

Terwijl we de camera opladen gaan we eens kijken welke accessoires er worden meegeleverd;

Redelijk compleet maar minder dan bij de voorgaande Rollei modellen, 1 x handleiding, 1 x CD, 1 x USB kabel, 1 x gebogen plakker, 1 x rechte plakker, 2 x mount, 1 x statiefplaat, 1 x waterdichte kast, 1 x los achterdeurtje ( als je de camera zonder scherm in de kast wilt plaatsen ) een snelstart handleiding, stickers en anti-fog doekjes.

We zetten de camera aan en zien dat het schermpje een mooi scherp beeld geeft, je ziet ook wat de instellingen op dat moment zijn. Als we dan naar het menu gaan dan valt op dat Rollei ervoor gekozen heeft om met icoontjes te werken. Dit is zeer intuitief en went snel. Groot pluspunt het menu kan worden ingesteld in de nederlandse taal. Nieuwsgierig als we zijn hebben we meteen de WiFi getest. Zonder problemen de App geinstalleerd en verbinding gemaakt. Rollei heeft hier kans gezien om de WiFi mogelijkheden bijna volledig te benutten. Je kunt instellingen wijzigen zoals de resolutie, de groothoek instelling van de Lens, datum en tijd, zelfs de Bitrate. Opnemen, meekijken alles kan. Chapeau Rollei.

De instellingen van de camera zijn uitgebreid te wijzigen van Full HD 1080 60 fps tot 720p 120fps voor slowmotion opnames. Groothoek beeld van de lens is in 4 stappen instelbaar van 80 tot 150 graden, de Bitrate een G-Sensor zodat je de camera zelfs als dashcam kunt gebruiken.

Omdat het weer het nu niet toelaat moeten we je een voorbeeld filmpje schuldig blijven. Mogelijk dat we dat doen als de 7S beschikbaar komt.

Tot snel